Article Contents


Article Contents

Print this article   Email this to a friend

News

Socialist International in the News


June 2013
Albania


SI support for the coalition led by Edi Rama, SPA, in 2013 elections, 23 JuneAyala: Moment i jashtëzakonshëm për vendin dhe Evropën. Rama: Populli vendim për hapjen e një epoke të re si në ’92

 


Channel 1, 25 June 2013


Ayala: "An extraordinary moment for the country and Europe"

Rama: "The people's decision to open a new era as in '92"Kreu i PS-së, Edi Rama në një konferencë për mediat sot nga selia e PS-së, ka dalë së bashku me sekterarin e Internacionales Socialiste, Luis Ajala. Në fjalën e tij Ajala tha se ky është një “moment...
Read moreLeader of the Socialist Party is congratulated by the general secretary of Socialist International

Independent Balkan News Agency, 25 June 2013


The leader of the Socialist Party, Edi Rama delivered a press conference today along with the general secretary of the Socialist International, Luis Ayala, where he said, “the Albanian people have taken a solemn decision in order to end a chapter and start a new one like in 1992...
Read more

 Sieg der Sozialisten 'Victory of the Socialists'Die Opposition hat die Parlamentswahl in Albanien klar gewonnen


Taz.de, 25 June 2013


Nach der von Gewalt überschatteten Wahl in Albanien zeichnet sich ein überraschend klarer Sieg der oppositionellen Sozialisten ab. Bei Auszählung von drei Vierteln der Stimmen lag das Bündnis des ehemaligen... Read more

 VIDEOS:Edi Rama dhe Ayala i IS, për fitoren e të majtës
Agjencia Noa, 25 June 2013
Ayala e Rama:Fitore e Shqipërisë, tani presim të njihet rezultati

Shqiptarja, 25 June 2013


Kryetari i PS-së sëbashku me Sekretarin e Përgjithshëm të Internacionales Socialiste, Luis Ayala, kanë përshëndetur sëbashku, fitoren e së majtës në Shqipëri në një konferencë për... Read more

Rama-Ayala: Losers should accept the result
Albanian Screen TV, 25 June 2013


The Socialist Party leader, Edi Rama, reiterated the appeal addressed to the DP leader, Sali Berisha, to accept loss. In a joint press conference with Luis Ayala, the secretary general of the...
Read moreRama – Ajala: Tani fillon një epokë e re për Shqipërinë
Civitas online, 25 June 2013

Kryetari i Parisë Socialiste Edi Rama së bashku me sekretarin e Internacionales Socialiste Evropiane Luis Ajala kanë dalë përpara mediave për të folur për rezultatin e deritanishëm të zgjedhjeve. Sipas Ajalës... Read more

Rama: Sovrani vendosi hapjen e një epoke të re si në vitin ’92. Kundërshtari të pranojë humbjen


Panorama, 25 June 2013
TIRANE- Kreu i PS-se, Edi Rama ne te paren konference per mediat per diten e sotme nga selia e PS-se, ka dale se bashku me sekretarin e Internacionales Socialiste, Luis Ajala...Read more

Rama-Ayala: Berisha të pranojë humbjen, fitoi Shqipëria e democracia

IDEA 25 June 2013
Edi Rama doli sërish sot nga selia rozë në mes të brohoritjeve të simpatizantëve të majtë duke i bërë thirrje Sali Berishës që të pranojë rezultatin e zgjedhjeve... Read more

Kreu i PS-së Rama: Fitorja e së majtës, e thellë. Bregu: Diferenca po ngushtohet

Standard, 25 June 2013
Në ditën e parë postzgjedhore, kreu socialist Edi Rama shpalli dje fitoren e koalicionit të majtë, duke kërkuar njëkohësisht respektimin e votës së çdo shqiptari deri...
Read more

Luis Ajala: Bashkimi i së majtës, vizion të ri. Rama: U hap një epokë e re si në 92-in

Ora News, 25 June 2013
Kryetari i Partisë Socialiste Edi Rama ka dalë në një konferencë të përbashkët për shtyp me Sekretarin e Përgjithshëm të Internacionales Socialiste, Luis Ajala...
Read more


Ayala në Tiranë për të uruar i pari Ramën
Time, 24 June 2013
Sekretari i Përgjithshëm i Internacionales Socialiste, Luis Ayala, ishte i pranishëm sot në Tiranë, ndoshta për të përgëzuar personalisht Edi Ramën si kryeministrin e ri të Shqipërisë...
Read more

Rama: Berisha të pranojë humbjen. Në zgjedhje fitoi Shqipëria, Kryesocialisti në një konferencë me sekretarin e Internacionales Socialist, Ayala

ABC News, 25 June 2013
Në një konferencë të përbashkët me sekretarin e Përgjithshëm i Internacionales Socialiste Luis Ayala, kryetari i partisë Socialiste Edi Rama i ka bërë sërish thirrje kreut të Partisë...
Read more

Rama: Berisha të pranojë humbjen. Në zgjedhje fitoi Shqipëria

Bota Sot, 25 June 2013
Kryesocialisti në një konferencë me sekretarin e Internacionales Socialist, Ayala. Në një konferencë të përbashkët me sekretarin e Përgjithshëm i Internacionales Socialiste Luis Ayala...
Read more

Ayala: Presim që Berisha të njohë rezultatin. Rama: Shqiptarët mbyllën një epokë, si në 1992

Albanian News Agency, Albpress, 25 June 2013
Nën brohoritjet për fitore në zgjedhjet e 23 Qershorit të disa mbështetësve dhe simpatizantëve të Partisë Socialiste, Sekretari i Përgjithshëm i Internacionale Socialiste Luis Ayala apeloi nga selia...
Read more
Georgia


SI Committee for the CIS, the Caucasus and the Black Sea, Tbilisi, 3-4 June


Socialist International expresses worries over rise in ‘authoritarianism’ in Turkey

Hurriyet Daily News, 4 June 2013
A committee from the Socialist International has expressed its worries over the rise of authoritarianism in Turkey, as well as its concerns about the "disproportionate and excessive use of force" by police... Read more


The sitting of the Socialist International Committee on Caucasus and CIS
Parliament of Georgia, 3 June 2013

SOCIALIST INTERNATIONAL, PO BOX 67973, LONDON, SW4 4DU, UNITED KINGDOM
T: (44 20) 7627 4449 T: (44) 7825 149 076 E: Socialist International